Klik op het plaatje, of scroll naar het desbetreffende boek

Leren vliegen met Flight Simulator X - ISBN 978-90-229-9265-4

Leren Vliegen met Flight Simulator behandelt het omgaan met de vliegtuigen en de wereld van de allernieuwste versie van het wereldberoemde vliegsimulatieprogramma Flight Simulator. In dit boek leert u waarom een vliegtuig vliegt, hoe een vliegtuig vliegt, en hoe u als piloot omgaat met uw vliegtuig. Uw luchtdoop is met een ultralight, en daarna maakt u kennis met de Piper Cub, en de Cessna Skyhawk. De overstap naar straalvliegtuigen wordt gemaakt in de ultramoderne Learjet. U klimt op tot captain van een Boeing 747-400 die u helemaal van Portland (Oregon, USA) via Hawaii naar Sydney vliegt. In Sydney Harbour oefent u met een watervliegtuig. Daarna vliegt u een Airbus vol toeristen naar Alice Springs. Aan het eind van het boek komen de helikopters aan bod. U vliegt als uitsmijter een tripje naar de adembenemdende Ayers Rock.

Met behulp van een heldere uitleg en veel illustraties ziet u hoe dit prachtige vliegsimulatieprogramma werkt. U leest hoe de belangrijkste besturingsorganen van het vliegtuig bedient, hoe u vliegtuigen selecteert, hoe de instrumentenpanelen in elkaar zitten, welke informatie de metertjes en beeldschermem u verschaffen, en hoe u de automatische piloot en het GPS gebruikt bij het vliegen van lange-afstandsvluchten.

Onderwepen op een rij

instrumentenpanelen en vliegen met diverse vliegtuigen: van ultralight tot Airbus.

uitleg van ouderwetse en supermoderne instrumenten zoals HS, PFD, EICAS en MFD.
Iistellen van het weer en downloaden van actuele weergegevens, world wide.
zien en gezien worden.
satellietnavigatie (GPS), koppelen aan vluchtplannen en aan de automatische piloot
oproepen en bedienen van beweegbare elektronische landkaarten.
experimenteren met startgewicht, brandstofgewicht en payload.
formatievliegen via netwerken en het internet
toetsenbordcommando's voor de meestgebruikte functies.
paaseieren: de mooste plekjes en verrassingen in Flight Simulator

Met Vliegen boven Nederland met Flight Simulator X (voor Senioren) - ISBN 978 90 5905 337 3 - ben ik op de visuele toer gegaan. Uitleg gaat via de Visual Steps methode: u ziet welk knopje u moet aanklikken en u ziet wat het gevolg van uw actie is.

Bijna iedereen heeft wel eens als passagier gevlogen in een vliegtuig, genietend van de vlucht, het uitzicht, de catering en het vermaak. Maar hoe zou het zijn om zelf in de cockpit achter de stuurknuppel te zitten?
Met het vliegsimulatieprogramma Flight Simulator X bent u zelf de piloot en beslist u waar u heen gaat, wanneer en met welk vliegtuig. Omdat het een simulatie is, stelt u de weersomstandigheden in en is de computer de luchtverkeersleiding die u naar de bestemming begeleidt.
In dit boek krijgt u, als beginnende piloot, een introductie in het vliegen en leert u stap voor stap omgaan met Flight Simulator X. Het is een uitgebreid programma waarin alle vliegvelden van de hele wereld verwerkt zijn en het biedt een hele reeks vliegtuigen aan. Floris Wouterlood, expert in vliegen met Flight Simulator en auteur van een tiental populaire boeken over vliegsimulatie, bespreekt de basishandelingen voor het besturen van het vliegtuig en geeft informatie over het pilotenjargon, namen en codes van vliegvelden in Nederland. Het luchtruim is onbegrensd en voordat u het weet bestuurt u zelf een vliegtuig!

meer informatie op de website Visual Steps (ISBN 978 90 5905 337 3)

Een greep uit de onderwepen:j

opstijgen en het vliegtuig stabiel in de lucht houden

vliegen naar de bestemming volgens de luchtvaartregels
met uitleg over pilotenjargon, namen en codes van vliegvelden

Vliegen boven Nederland met Flight Simulator - ISBN 90-229-49719-met cdrom (NL-2000 scenery versie 2.91 en de ADAC Eurocopter) - dit boek is uitverkocht, maar de auteur heeft nog enkele in voorraad: mail taildrag@tiscali.nl
In april 2004 is de meest recente versie van de scenery van Nederland verschenen, samengesteld door het NL2000-team. Voor Nederlandse Flight-Simmers is deze scenery een must, want er bestaat geen betere scenery van Nederland dan deze weergaloze prestatie van het NL2000 team. Aan de hand van een aantal vluchten maakt u kennis van alle bijzondere zaken die u in de scenery van Nederland (pardon, in ons eigen land!) kunt aantreffen. Bij het boek zit een cd-rom met de installatiebestanden van de complete NL-2000 scenery (laatste, bijgewerkte versie 2.91, en u vindt een vliegend model van de nieuwe traumahelikopter, de Eurocopter EC135, compleet met paneel, in de livery van de ADAC ). In een van de vluchten vliegt u met deze helikopter vanaf het VU-ziekenhuis in Amsterdam een traumateam naar een patient op een gasproductieplatform boven Ameland, u pikt de patient op en levert hem af bij een hospitaalschip in Den Helder.
Vluchten

de NL-2000 scenery: installatie, feature panel

Langs de grote rivieren
Rondvlucht boven Schiphol en omstreken Traumahelikopter
Randstad uit de lucht Rotterdam Eindhoven - Maastricht
Rondom het IJsselmeer Oost Nederland: Maastricht - Enschede - Groningen
Het koele Noorden Nederland diagonaal: Groningen - Midden-Zeeland
Zeeuwse Eilandentrip Langs het strand van Nederland
Delft
Pernis
Rotterdam
Kasteel Engelenburg (bij Brummen)

copyright 2005 FG Wouterlood - all rights reserved